Mentaltræning

med særligt fokus på løb

Mentaltræning er for alle - uanset niveau og mål

Har du ambitioner indenfor løb? Det kan være, at du gerne vil i gang med at løbe, at du vil forbedre din præstation til konkurrencer eller bare gerne vil være en klogere løber.

Uanset om du er nybegynder, motionist eller elite, så er der nogle mål og forventninger fra dig selv, men måske også fra familie, venner eller træner. For at kunne opnå dine løbemål, kan du optimere din performance både ved fysisk- og mentaltræning.

Mentaltræning er for dig, som gerne vil udvikle, optimere og forbedre dig. Det handler om at blive skarp på dig selv som løber, træne din opmærksomhed, lære at holde fokus, have kontrol over dine handlinger, så du har mentalt overskud, bevarer løbeglæden og præsterer på dit højeste niveau.

Øvelse gør mester

Mentaltræning er hårdt arbejde, som skal prioriteres og bruges mange timer på. Mentaltræningen skal være en del af din træning såvel som den fysiske og tekniske del. Det er helt klart arbejdet værd! Når din hjerne forstår at håndtere svære udfordringer hensigtsmæssigt, så vil du præstere optimalt.

Tanken bag mentaltræning er, at du ikke kan få tanker og følelser til at forsvinde eller undertrykke dem, men du skal lære at tackle dem og handle ud fra dine værdier og fokus. Det er naturligt og uundgåeligt som løber, at du engang i mellem tvivler, frygter og bekymrer dig. Du skal derfor lære at registrere og acceptere dine svære tanker og følelser, så de ikke får lov til at styre dig i en negativ retning og påvirke din præstation.

Løb er en præstationskultur

I løb er der altid noget på spil og det handler om kilometer, tider og jagten på at slå sig selv og sine konkurrenter. Du er højest sandsynligt selv din værste konkurrent, som ind i mellem kan stille urimelige krav. Det kan være svært at indfri sine egne forventninger om at blive bedst og yde maksimalt. Det kan være med til, at du i perioder måske tvivler på, at dine mål kan lykkedes.

Derfor kan det være en stor hjælp med en mentaltræner!

Vi kan hjælpe dig med at styrke dine mentale kompetencer, hvis du tillægger din løbekarriere værdi og ønsker at investere i den. Du vil lære at præstere på dit højeste niveau selvom, at du undervejs vil møde modgang. Modgang kan være rigtig mange ting og udmønte sig forskelligt, men igennem mentaltræning kan modgangen nedbrydes og håndteres som på sigt vil forbedre dig som løber.

Vi kan hjælpe dig med at registrere og være opmærksom på dine tanker og følelser, samt de kropslige reaktioner som ondt i maven, hjertebanken og spise- samt søvnproblemer op til en konkurrence, så du kan kontrollere dem og handle hensigtsmæssigt. Det vil alt sammen bidrage til at optimere din præstation, så du kan yde dit maksimale til både træning og konkurrence.

Samarbejd med

Mental Atlet

Vi vil skabe det trygge rum, hvor du kan fortælle om det, som du har svært ved eller bliver udfordret af, så du fremover kan tage de svære beslutninger, når du ved, at de er det bedste for dig.

Et samarbejde med os vil gøre en forskel for dig både i din løbekarriere og i dit privatliv, det handler nemlig mindst lige så meget om at blive klog på dine værdier, prioriteringer i hverdagen og hvad der giver dig energi og mentalt overskud. Det handler i bund og grund om, at du lærer at udnytte dit fulde potentiale, så du kan realisere dine løbedrømme.

Det er aldrig for sent at starte med mentaltræning. Du kan altid lære at tackle din modgang eller udfordring på en konstruktiv måde, og vi er klar til at hjælpe dig!

Se hvad vores mentaltræningsforløb indkluderer